۱۳۹۹/۰۵/۱۶
به نقل از پژوهشکده مرکبات
ویژه نامه چكیده ایی از زندگینامه پربار مهندس یونس ابراهیمی توسط پژوهشكده مركبات منتشر گردید

زندگی نامه زنده یاد مهندس یونس ابراهیمی

مهندس یونس ابراهیمی در سال ۱۳۱۳ خورشیدی و در شهر آستارا متولد شد. وی تحصیلات ابتدایی را در دبستان حکیم نظامی آستارا و دوره متوسطه را نیز تا سال ۱۳۳۵ در دبیرستان مروی تهران پشت سر گذاشت. سپس تحصیلات دانشگاهی را در دانشگاه تبریز سپری کرد و در سال ۳۸ به‌ عنوان نخستین فوق لیسانس این شهر دانش‌ آموخته شد. مهندس ابراهیمی به جهت علاقه وافری که به رشته باغبانی داشت مجدداً برای تکمیل تحصیلات در مقطع کارشناسی ارشد باغبانی در تهران ادامه تحصیل داده و در سال ۱۳۳۹ تحصیلات خود را در این رشته به پایان رسانید.

وی بعد از دانش‌آموختگی از دانشگاه تهران به استخدام وزارت کشاورزی در آمد و پس از چند سال خدمت در مؤسسه تحقیقات نهال و بذر کشور، در سال ۴۵ برای ادامه تحصیلات و استفاده از بورس تحصیلی عازم آمریکا شده و پس از دانش‌آموخته شدن در رشته مزبور و با اخذ درجه فوق لیسانس در رشته میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری از دانشگاه فلوریدا، مجدداً در سال ۴۷ برای ادامه خدمت به کشور مراجعت و در مؤسسه تحقیقات، اصلاح و تهیه نهال و بذر به‌ عنوان محقق ارشد باغبانی، خدمت صادقانه و مجدانه خود را با اشتیاق کم‌نظیر استمرار بخشید. وی در حین تحصیل به رامسر منتقل شد و به عنوان مسئول بررسیهای مرکبات و نباتات زینتی مشغول به کار شد. وی از سال 1336 تا سال تا 1382در مجموعه های وزارت جهاد کشاورزی و سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی مشغول به تحقیقات در زمینه مرکبات و کیوی بودند.

گوشه ای از فعالیت های زنده یاد مهندس یونس ابراهیمی

- معرفي نارنگی یونسی به عنوان يك گونه نارنگی بازارپسند در شمال ایران

معرفی کیوی فروت به جای مرکبات در شمال ایران که در کشاورزی و رونق اقتصادی نقش مهمی به وجود آورد.

- ایجاد غنی ترین باغ کلکسیون مرکبات در ایستگاه مرکبات کترا

- کسب عنوان پدر تحقیقات مرکبات و کیوی فروت و دریافت سپاس نامه از جناب سیدمحمدخاتمی رییس جمهور وقت ایران

- معرفی ارقام تجاری مناسب و پایه‌های مرکبات

-پیوند 75 گونه مرکبات بر روی پایه درخت نارنج تحت نام درخت دوستی

- رساندن تولید کیوی فروت در ایران  از رتبه صفر به رتبه هفتم در دنیا

- نماینده سازمان تحقیقات کشاورزی ایران در کنفرانس‌های بین المللی

- تعداد طرح و پروژه تحقیقاتی: بیشتر از 73 گزارش نهایی (مشاور، مجری، همکار)

- ارائه 32 مقاله علمی در زمینه مرکبات و کیوی فروت در مجامع بین المللی

- ارائه سخنرانی‌های متعدد در داخل و خارج کشور

- مدرس دانشجویان کارشناسی ارشد و کارشناسی در دانشگاه های تهران، تربیت مدرس، گیلان، شاهد و آزاد

- استاد مشاور و راهنمای 27 پایان نامه کارشناسی ارشد و دکترا

در سال 1382 پس از 42 سال خدمت صادقانه در موسسه تحقیقات مرکبات به افتخار بازنشستگی نائل شد.

فعالیتهای پس از بازنشستگی

- اشتغال به کارهای علمی و تحقیقاتی در مجتمع اقتصادی کمیته امداد

- احداث 160 هکتار باغ کیوی‌فروت مدرنبرای این مجتمع و اداره امور فنی این باغ‌ها

انجام دورگ‌گیری بين مکزیکن لایم در کامکوات و توليد شبه لایم

ايجاد نارنگي‌هاي جديد به نام‌های امام هادی و امام جواد و هم‌چنين ایجاد کیوی‌فروت طلایی ایران كه در هشتمین سمپوزیوم بین‌المللی کیوی‌فروت در شهریور ماه 93 در کشور چین نيز ارائه شد اشاره نمود.

مهندس یونس ابراهیمی به همراه سه چهره برجسته کشاورزی کشور، برگزیده گروه علوم کشاورزی برای تجلیل در نخستین دوره انتخاب شده‌اند و در نخستین دوره معرفی و تجلیل از مهندسان برجسته کشاورزی و منابع طبیعی کشور منتخب فرهنگستان علوم، در اسفندماه سال 1393 در فرهنگستان علوم، در مراسمی از تلاش‌ها و خدمات ارزنده علمی و پژوهشی ایشان تجلیل به عمل آمد.

وی در 15 مرداد 1399 دار فانی را وداع گفتند. روحش شاد و یادش گرامی.