گزارش شرکت در کارگاه نشان بین المللی خرمای پیارم ( مرحله دوم)
در راستای پروژه مالکیت فکری ایران وسوئیس مرحله دوم کارگاه نشان جغرافیایی بین المللی خرمای پیارم توسط دکتر پاسکال از کشور سوئیس در فرمانداری شهرستان حاجی آباد استان هرمزگان برگزار گردید. این کارگاه به مدت 4 روز از سه شنبه 20 اردیبهشت تا جمعه 23 اردیبهشت 1401 با حضور و استقبال خوب باغداران خبره خرمای پیارم برگزار شد. در این کارگاه مباحثی در ارتباط با حلقه زنجیره خرمای پیارم و ساختار مدیریتی سازمان بیان شد. همچنین در مورد کنترل درونی کیفیت خرمای پیارم شامل روش تولید و برداشت و پس از برداشت و بسته بندی خرمای پیارم مورد تبادل نظر قرار گرفت. در این رابطه دکتر مدنی عضو هیات علمی باغبانی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان هرمزگان در مباحث علمی مرتبط با باغداران مشارکت و تبادل نظر کرد. همچنین در مورد سیستم رهگیری برای اطمینان از کیفیت در خرمای پیارم از تولید تا مصرف مباحثی مطرح شد.
لازم به توضیح است که خرمای پیارم گران ترین و با کیفیت ترین رقم خرمای ایران می باشد که مبدا تولید آن شهرستان حاجی آباد می باشد که از آن با نام های خرمای شکلاتی نیز یاد می شود. صادرات خرمای پیارم یکی از ارز آورترین زمینه های تجاری ایران به حساب می آید و در حال حاضر این محصول به بیش از ۷۰ کشور دنیا از جمله روسیه، آلمان، اندونزی، ترکیه و غیره صادر می شود. از جمله مشخصه های خرمای پیارم می توان به پوست نازک و چروکیده، رطوبت کم و رنگ قهوه ای تیره پوسته اشاره کرد. خرمای پیارم از جمله خرماهای نیمه خشک تولید شده در کشور به حساب می آید و ماندگاری بالایی دارد، بنابراین می توان از آن به عنوان یکی از بهترین گزینه های صادراتی یاد کرد که در طول مسیر رسیدن به مقصد، کیفیت و ظاهر آن دستخوش تغییر نخواهد شد. خصوصیات خرمای پیارم مانند طعم بی نظیر، ظاهر زیبا و ماندگاری بالا توجه بازارهای جهانی را به سمت خود معطوف کرده است و در حال حاضر کشورهای مختلفی به دنبال خرید خرمای پیارم از ایران می باشند. طرح مالکیت فکری ایران و سوئیس در هماندیشی با دستاندرکاران ایرانی، خرمای پیارم حاجی آباد که قبلاً بهعنوان نشانه جغرافیایی در سازمان جهانی مالکیت فکری(WIPO) بر اساس موافقتنامه لیسبون به ثبت بینالمللی رسیده بود، بهعنوان نشانه جغرافیایی تحت پوشش پروژه انتخاب کرده است.
تهیه و ارسال خبر: دکتر بابک مدنی