۱۴۰۳/۰۲/۲۴
كاهش هزینه كارگری و بهبود فرآیند مدیریت باغ‌ها در گرو استفاده از فناوری‌های به‌روز مكانیزاسیون

کاهش هزینه کارگری و بهبود فرآیند مدیریت باغ‌ها در گرو استفاده از فناوری‌های به‌روز مکانیزاسیون

به گزارش  روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم باغبانی در اردیبهشت سال جاری دکتر احمد مستعان عضو هیئت علمی و مدیر دانش و اطلاعات موسسه تحقیقات علوم باغبانی در گفتگوی اختصاصی برنامه رویش شبکه ملی آموزش صدا و سیما با موضوع نقش و اهمیت مکانیزاسیون در تولید خرما شرکت نمود.

در این گفتگوی اختصاصی، دکتر مستعان ضمن تشریح نقش مکانیزاسیون در کشاورزی، به تفاوت‌های ماهوی میان مکانیزاسیون در حوزه‌های زراعت و باغبانی اشاره نمود و لزوم درک این تفاوت‌ها را برای موفقیت حرکت در مسیر توسعه مکانیزاسیون تولید محصولات باغبانی به‌ویژه نخیلات مورد تاکید قرار داد و آن را عاملی کلیدی برای ارتقای بهره‌وری مدیریت و افزایش سطح مدیریت‌پذیر باغ‌ها برشمرد.

وی با اشاره به نقش برجسته مکانیزاسیون در توسعه نخیلات، کاهش چشمگیر نیاز به نیروی کارگری و هزینه‌های آن تا حدود ۵۰ درصد، کاهش سختی و سوانح حین کار و کاهش ضایعات را از آثار مهم و برجسته کاربرد روش‌های مکانیزه برای باغداران خرما برشمرد و برخی فناوری‌های قابل استفاده در نخیلات کشور و نکات مهم برای کاربرد موفق آن‌ها را برای استفاده باغداران معرفی نمود.

لینک بازپخش برنامه رویش شبکه ملی آموزش - ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳