۱۴۰۲/۰۳/۰۸
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم باغبانی گزارش کرد
رویداد ملی باغداری در اراضی شیبدار (پتانسیلها، فرصتها و چالشها) برگزار شد
به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم باغبانی کشور، روز یکشنبه مورخ 7 خرداد‌ماه ۱۴۰۲ رویداد آموزشی "باغداری در اراضی شیبدار (پتانسیلها، فرصتها و چالشها)" با حضور جمع کثیری از پژوهشگران، مدرسان، اعضای هیئت‌علمی، محققان موسسه و پژوهشکده‌های تابعه و علاقمندان گشایش یافت.
گفتنی ست در این رویداد تخصصی که به همت موسسه تحقیقات علوم باغبانی و با همکاری پژوهشکده میوه های معتدله و سردسیری و مشارکت مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیع استان کردستان برگزار شد آقایان؛ دکتر طاهری رئیس موسسه تحقیقات علوم باغبانی، مهندس سالم پور مدیرکل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک، دکتر پیرخضری معاون برنامه‌ریزی و پشتیبانی موسسه، دکتر نجاتیان رئیس پژوهشکده میوه‌های معتدله و سردسیری، دکتر یوسفی رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع استان کردستان، مهندس شریفی پور مدیرکل اداره منابع طبیعی استان کردستان، مهندس حاجی میرزایی مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان و مهندس فیض قربانی مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه حضور به هم رساندند.
در پایان رویداد، دکتر طاهری ضمن اشاره به اینکه "باغبانی، یک شمشیر دو لبه است" با یادآوری ظرفیت‌های فراوان استان کردستان از آن به‌عنوان فوکال پوینت مدیریت اراضی شیبدار نام بردند و عنوان کردند که رویداد آتی، به‌زودی در استان چهارمحال و بختیاری برگزار خواهد شد. ایشان همچنین با قدردانی از سخنرانان محترم و ابراز رضایت از برگزاری مطلوب و پرمخاطب این همایش ملی به استماع نظرات حضار، جمع‌بندی مطالب و سپس ارائه‌ی طریق به شرح ذیل پرداختند:
  • لزوم پایش مداوم اراضی
  • اهمیت انجام مطالعات پایه و ارج نهادن واقعی بر آن
  • اهمیت انجام مطالعات کاربردی
  • اهتمام به انتقال دانش و چرخش داده های دقیق و کاربردی
  • چالش تصاحب اراضی و تبدیل آن‌ها به باغ شهرها
  • اهمیت تفهیم و تبیین زنجیره ارزش در کشور
  • اهمیت شناسایی محدودیت‌ها
  • لزوم جایگزینی سامانه‌ها در استان کردستان
  • لزوم توجه به مبحث سرمازدگی و پایش میزان TNV خاک
  • لزوم تغییر روش‌های هرس
  • لزوم تولید میوه در محیط‌های کنترل‌شده