• ساعت : ۱۲:۱۵:۴۱
  • تاريخ :
     ۱۴۰۰/۰۱/۱۷ 
  • تعداد بازدید : 293
  • کد خبر : ۴۱۵۲
بازدید دكتر بازرگان معاون وزیر و رییس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج كشاورزی و هیات همراه از مجموعه ستادی پژوهشكده چای در لاهیجان

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده چای، در روز دوشنبه مورخه ۱۶ فروردین ماه ۱۴۰۰؛ دکتر بازرگان معاون محترم وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و هیات همراه (آقایان دکتر اسماعیل‌خانیان رییس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، دکتر آزادی‌گنبد معاون دفتر حوزه ریاست سازمان و مسئول هماهنگی امور استان‌های سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و دکتر فلاح‌نصرت‌آباد رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گیلان) از مجموعه ستادی پژوهشکده چای موسسه تحقیقات علوم باغبانی بازدید نمودند.

   در این بازدید سه ساعته، ابتدا دکتر سراجی رییس پژوهشکده چای ضمن معرفی اجمالی پژوهشکده و ایستگاه‌های تحقیقاتی تابعه، اهم دستاوردها در حوزه‌های مختلف پژوهشی، توسعه فناوری، انتقال یافته‌ها (آموزش و ترویح)، پشتیبانی و درآمدزایی و ... را تشریح و تبیین نمودند. سپس با توضیح مدیران، اعضای هیات علمی و محققان از تک‌تک آزمایشگاه‌های تخصصی پژوهشکده (خاک و آب؛ گیاه‌پزشکی؛ شیمی چای؛ ژنتیک و کشت بافت و ...) بازدید و ضمن ارائه اهم فعالیت‌ها، توانمندی‌های تخصصی آزمایشگاهی پژوهشکده توضیح داده شد.

   در ادامه ریاست محترم سازمان و هیات همراه از آزمایشگاه چشش چای بازدید کردند و توسط مهندس تقی‌شکرگزار مسئول آزمایشگاه موصوف، نحوه‌ی ارزیابی حسی چای به طور مفصل تشریح گردید که تست پنل چای بسیار مورد استقبال بازدیدکنندگان محترم قرار گرفت. پس از آن از دو کارخانه چایسازی کاشف و شهید اسلامی (هوختیف) واقع در ستاد پژوهشکده بازدید و مراحل مختلف چایسازی برای ریاست محترم سازمان و همراهان توضیح داده شد.

   در پایان بازدید با حضور در سالن اجتماعات ستاد پژوهشکده، دکتر سراجی رییس پژوهشکده اهم طرح‌های مهم کاربردی و اقتصادی از قبیل ایجاد مجتمع‌های گردشگری در قالب آگرواکوتوریسم در ستاد و یک یا دو ایستگاه تحقیقاتی تابعه پژوهشکده، ایجاد آزمایشگاه مرجع (به منظور ارزیابی اصالت، کیفیت و سلامت چای‌های وارداتی و صادراتی با همکاری سایر مجموعه‌های مرتبط با موضوع از قبیل سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی، معاونت غذا و دارو وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان چای کشور) در ستاد پژوهشکده چای را تشریح و درخواست حمایت از ریاست محترم سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی را داشتند. حمایت از توسعه نفوذ ارقام جدید چای معرفی شده توسط پژوهشکده در نیمه دوم سال ۱۳۹۹ و تخصیص یارانه برای تولید انبوه نهال‌های اصلاح شده به مانند بسیاری از محصولات باغی کشور از دیگر درخواست‌های رییس پژوهشکده چای از ریاست محترم سازمان بود.

   دکتر بازرگان معاون محترم وزیر و رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در این بازدید پرداختن به تحقیقات اقتصادی و اجتماعی در حوزه‌ی چای از قبیل آسیب‌شناسی علل تغییر کاربری باغ‌های چای در سنوات گذشته و احصاء راه‌کارهای عملی جلوگیری از این مهم و هم‌چنین اقتصادی کردن محصول را مورد تاکید قرار دادند. ایشان بیان فرمودند با عنایت به اینکه پیری باغ‌های چای مورد تاکید همه دست‌اندرکاران چای می‌باشد و با توجه به معرفی ارقام مطلوب کمی و کیفی چای توسط پژوهشکده، نیاز است با تعامل بیشتر بخش اجرا و خصوصی سعی بر توسعه نفوذ این ارقام در منطقه نمود و به‌نژادگران پژوهشکده نیز تا قدم آخر در کنار بخش اجرا و خصوصی برای بالابردن درصد نفوذ توسعه ارقام باشند. رییس سازمان توجه به محصولات جانبی چای که بسیاری از آن‌ها توسط پژوهشکده چای معرفی شده است برای اقتصادی کردن محصول را بسیار حائز اهمیت دانست. لازم به ذکر است است که در این بازدید مهندس سازنده معاونت محترم بهبود تولیدات سازمان چای کشو.ر حضور داشتند و تعامل بسیار بالا و تزایدی یک سال اخیر پژوهشکده چای با بخش اجرا و خصوصی را قابل تحسین عنوان نمودند که این مهم مورد استقبال معاون محترم وزیر و رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی قرار گرفت. دکتر بازرگان ضمن تقدیر، تاکید نمودند که رییس پژوهشکده و همکاران این سطح تعامل با بخش اجرا و خصوصی را حفظ نموده و استمرار بخشند؛ چون این مهم در راستای رسالت اصلی سازمان تات در اثربخشی وظایف است.

 

   
   
   

 

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها

    5.7.9.0
    V5.7.9.0