• ساعت : ۷:۵۷:۵۵
  • تاريخ :
     ۱۴۰۰/۰۳/۱۱
  • کد خبر : ۴۲۵۶
دکتر شکر الله حاجیوند رئیس موسسه تحقیقات علوم باغبانی در جلسه ارائه گزارش عملکرد سال ۱۳۹۹:
توسعه ارقام جدید در معرفی به بخش اجرا و افزایش تنوع ارقام تجاری از فعالیت های شاخص این موسسه در سال ۱۳۹۹ بوده است

توسعه ارقام جدید در معرفی به بخش اجرا  و افزایش تنوع ارقام تجاری از فعالیت های شاخص این موسسه در سال ۱۳۹۹ بوده است.

جلسه ارائه گزارش عملکرد سالانه سال  1399 موسسه تحقیقات علوم باغبانی  با حضور دکتر کامبیز بازرگان معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، حجت الاسلام و المسلمین سعیدیان مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان، دکتر محمودی معاون توسعه مدیریت و منابع، دکتر جوادی معاون پژوهش و فناوری، دکتر مویدی معاون سازمان و رئیس موسسه آموزش و ترویج، دکتر ولدان معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی و مدیران کل دفاتر ستادی سازمان  و ارتباط تصویری مجازی با دکتر حاجیوند رئیس موسسه تحقیقات علوم باغبانی برگزار شد.
دکتر بازرگان معاون وزیر و رئیس سازمان از رویکرد مسئله محور در ارائه گزارش عملکرد موسسه تحقیقات علوم باغبانی تشکر و قدردانی کرد.

وی با بیان این مطلب که باغبانی کشور مزیت صادراتی و ارزبری دارد نقش موسسه را در ارائه طرح تحقیقاتی و ارائه گزارش تحلیلی در جهت سیاست گذاری بخش باغبانی کشور خواستار شد.

وی با بیان این مطلب که بهره‌وری اقتصادی تولید محصولات باغبانی و بهره‌وری آب نیاز به کار جدی دارد بیان داشت: تولید هسته های اولیه سالم و تنشهای زنده و غیرزنده به ‌صورت طرح کلان تصویب‌ و ابلاغ شده است که لازم است موسسه با نگاه تحقیق برای توسعه از این دو طرح کلان حمایت کند.

دکتر بازرگان عملکرد پژوهشکده های موسسه تحقیقات علوم باغبانی را مورد ارزیابی قرار داد و از پژوهشکده هایی مانند میوه های گرمسیری و خرما خواستار تلاش جدی تر و لزوم بازنگری در خط مشی و اولویت گذاری ها شد.

رئیس موسسه تحقیقات علوم باغبانی در جلسه ارائه گزارش عملکرد سال 1399 از افزایش تنوع ارقام تجاری به تعداد 11 رقم و 9 ژنوتیپ امیدبخش در نوبت معرفی خبر داد
وی با بیان این که  کاهش خسارت تنش های زنده و غیرزنده در محصولات باغی  از جمله مطالعات شاخص این موسسه بوده است از  10 مقاله مرز علم، 29 یافته قابل ترویج و 70 ژنوتیپ خبرداد.
دکتر حاجیوند  در زمینه افزایش عملکرد کمی و کیفی در محصولات باغی از 2 مقاله مرز علم و 18 یافته قابل ترویج خبر داد.
وی به  کاهش واردات اندام‌های تکثیری به تعداد 60 هیبرید و رقم اشاره داشت.
دکتر حاجیوند شاخص ترين دستاوردهای تحقيقاتی انتقال يافته به عرصه اجرا در دو سال اخير را شامل مواردی از جمله  توسعه ارقام جدید به بخش اجرا و تولیدکنندگان 375 رقم و ژنوتیپ،تکنیک سرشاخه کاری به منظور اصلاح باغ های درجه 2 در محصولات انگور، سیب،  گیلاس، گردو و پسته 49 رقم در سطح 30 هکتار، واگذاری ارقام عناب، به، گردو، گل داودی، هیبریدهای جدید گل نسرین، زنبق و چمن مقاوم به خشکی20 رقم، تولید هسته اولیه سالم و عاری از ویروس در مرکبات و گل و گیاهان زینتی 35 رقم،مشارکت با بخش خصوصی در تولید ارقام آزاد گرده افشان و هیبرید پیاز، خربزه، خیار، فلفل، گوجه فرنگی گلخانه ای، اسفناج و کاهو 7 رقم، توسعه استفاده از نشا پیوندی در تولید گوجه فرنگی، ارایه الگوی کشت محصولات باغبانی مثمر و غیر مثمر با  بررسی و تطبیق با شرایط اقلیمی، خاکی و آب منطقه و امکان تعمیم آن به مناطق مشابه، بررسی اقتصادی و توجیه اقتصادی الگوهای پیشنهادی برای استفاده از ظرفیت سیستم آب شیرین کن، انجام مطالعات فاز دوم شهرک گلخانه ای دشت مغان، بازبینی کلیه مطالعات فاز 1و2 شهرک های گلخانه ای کشور با مشارکت موسسات تحقیقاتی فنی و مهندسی و خاک و آب، 12 فقره گزارش های تحليلی و پاسخ کارشناسی برای حل مسائل و مشکلات اجرایی کشور/استان برشمرد

وی در ادامه سخنان خود اقدامات فناورانه و دانش بنيان این موسسه را مورد توجه قرارداد و از واگذاری پروتکل تکثیر انبوه گیاهچه کشت بافتی آناناس رقم MD2 و تکثیر انبوه گل آماریلیس خبر داد. عرضه 100 هزار پیوندک عاری از ویروس از هسته های اولیه 14 رقم مرکبات،  مشارکت در برنامه ریزی برای تولید بذر هیبرید سبزی و صیفی فلفل، خیار و گوجه فرنگی از دیگر اقدام های انجام شده در این زمینه بوده است

دکتر حاجیوند درباره برنامه های مشترک اجرا شده با موسسه آموزش و ترويج بیان داشت:  رسانه‌های نوشتاری بارگذاری شده در تالار ترویج 84 عنوان،  روز مزرعه و هفته انتقال یافته ها 1889 نفر/روز، مشارکت در اجرای سایت های جامع الگوئی و کانون های یادگیری 74 مورد، تدوین محتوای ترویجی شامل دستنامه، دستورالعمل، نشریه، اپلیکیشن، پوستر، بروشور، زیرنویس تلویزیونی 64 عنوان،  تهیه و تولید برنامه های رادیو و تلویزیونی آموزشی- ترویجی 1986 دقیقه، گزارشات اثربخشی طرح یاوران تولید در عرصه ملی 100 عنوان،  سخنرانی علمی شبکه دانش در بستر ویدئو کنفرانس 78 مورد و آموزش کارکنان شامل اعضاء هیات علمی و غیر هیات علمی 46000 نفر/روز از اقدام های شاخص دراین زمینه بوده است.
روابط عمومی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰