بازدید دکتر بازرگان معاون محترم وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی از پردیس تحقیقات و آموزش انار ساوه
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی، دکتر بازرگان معاون محترم وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بهمراه دکتر حاجیوند رئیس موسسه علوم باغبانی کشور از کلکسیون و طرحهای تحقیقاتی انار و پروژه تحقیقاتی انجیر پردیس تحقیقات و آموزش ساوه بازدید نمود. در این بازدید دکتر گودرزی ریاست مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی ضمن خوش آمدگویی به بازدیدکنندگان، گزارش مبسوطی از فعالیتهای پردیس تحقیقات و آموزش ساوه را ارائه نمود و درادامه سرکار خانم دکتر نرجسی عضو هیات علمی این پردیس، پیرامون کلکسیون انار، طرحهای تحقیقاتی این مجموعه و آخرین یافته های علمی - تحقیقاتی اجراء شده در باغات بهره برداران و باغداران منطقه، مطالبی را بیان کرد.
سپس در جلسه ای که به دنبال این بازدید برگزارشد، پیرامون مسایل مهم این حوزه بحث و تبادل نظر گردید. در این جلسه دکتر بازرگان در مورد کمبود نیروی انسانی و لزوم اصلاح ساختارهای فعلی، رهنمودهایی را بیان نمود و بر ارتقاء بهرهوری محققین و پژوهشگران تاکید کرد. وی همچنین متذکر شد که مراکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استانها باید نوع محصول، مسایل آب و خاک منطقه و مرتبط با محصولات مختلف ، میزان آب مصرفی و سایر موارد مرتبط با محصولات اصلی استان خود را تحلیل نموده و نهایتاً الگوی کشت متناسب با پتانسیلهای منطقه را ارائه دهند.
دکتر بازرگان در مورد لزوم هوشمندسازی جهت رفع مسایل و مشکلات کشاورزان مطالبی را بیان نمود و متذکر شد که تحقیقات باید مسئله محور باشد تا بتوان گامهای موثرتری را در جهت رفع مشکلات بهره بردارن حوزه کشاورزی برداشت. وی افزود : باید پروژه ها براساس شرایط روز و تغییرات اقلیمی هدایت شوند و به مسئله کم آبی نیز توجه ویژه ای مبذول شود.
پردیس تحقیقات و آموزش انار ساوه یکی از ایستگاه های تخصصی باغبانی کشور است که در سطح منطقه ای و ملی، بر اساس اولویت های پیش بینی شده بر روی محصولات انار، انجیر و زیتون فعالیت می کند. از دلایل اهمیت ایستگاه انار می توان: بزرگترین مجموعه کلکسیون انار کشور (کلکسیون ۱۱۰تایی،۵۴۰تایی و ۷۶۰ تایی مشترک با یزد) با حدود ۸۰۰ ژنوتیپ اناربرشمرد که جمع آوری ژرم پلاسم داخلی، وارد کردن ارقام تجاری، ژرم پلاسم خارجی انار و ارزیابی های مقدماتی و نهائی طرح های سازگاری ارقام انار بر اساس شیوه نامه پژوهشی محصولات باغی را از مهمترین شاخصه های این مجموعه می توان برشمرد. از مهم ترین فعالیت ها و دستاوردهای این ایستگاه،اجرای پروژه القا موتاسیون در انار و کاربرد عملی استفاده از پرتوهای یون ساز، همکاری با بخش های اجرایی در زمینه بررسی مسایل زیتون، برگزاری روز مزرعه و هفته انتقال یافته ها، برگزاری جشنواره و همایش ها، برگزاری کلاس ها و دوره های آموزشی انار و انارکاری، همکاری با بخش های تحقیقاتی و خصوصی در زمینه تدوین دستورالعمل ها کتب و نشریات تخصصی انار، تنظیم کدکس و استاندارد سازی مسائل بازار رسانی و صادرات انار، بازنگری روش های انتخاب باغداران نمونه ، همکاری با دانشگاه ها در اجرای پایان نامه های دانشجویائی در قالب مشاوره و راهنمایی پایان نامه های دانشجویی و اجرای طرح های خاص دانشگاهی، همکاری با سازمان انرژی هسته ای ،اجرای بیش از۳۰ طرح تحقیقاتی کاربردی و مورد نیاز منطقه و یا کشور در خصوص انار، انجیر و زیتون،تهیه دستورالعمل ملی آزمونهای تمایز، یکنواختی و پایداری در انار و همچنین ، استقرار سیستم هواشناسی هوشمند را نام برد
.